Prof. Dr. Biçer: ‘Anadilimizi Düzgün Kullanmak Zorundayız’

Prof. Dr. Biçer: ‘Anadilimizi Düzgün Kullanmak Zorundayız’
NEÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Biçer: “Bugün edebiyatımız geleneğimizden ve modern batılı değerlerden beslenmektedir. Günümüzde ise yazının yaygınlaşmasında en etkili araç internettir. Sonuç olarak herkes yazar olmayabilir ama hepimiz anadilimizi düzgün kullanmak zorundayız”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Biçer, “Bugün edebiyatımız geleneğimizden ve modern batılı değerlerden beslenmektedir. Günümüzde ise yazının yaygınlaşmasında en etkili araç internettir. Sonuç olarak herkes yazar olmayabilir ama hepimiz anadilimizi düzgün kullanmak zorundayız” dedi.

Prof. Dr. Biçer, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde Yazarlık Atölyesi “Tarihte Edebiyat, Edebiyatta Tarih” dersine katıldı. Edebiyat tarihinde gerçekleşmiş önemli olayları ve öğrencilerde fikir oluşturması için kısaca kendi yazarlık hayatını anlatan Prof. Biçer’in, yayınlanmış 17 kitabı bulunuyor.

Tarih boyunca yazı aracı olarak dilin gelişimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bekir Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar önce işaret ve sembolleri kullandılar. Bu dönemde kültür olarak mitolojiyi ürettiler. Fenikelilerin alfabeyi kullanması ve sonraki dönemlerde matbaanın yaygınlaşması ile yazı faaliyetleri kolaylaştı ve yaygınlaştı. İnsanlar yazılı eserlerle birlikte sözlü kültürü de geliştirdiler. Mesela İslam - Türk dünyasında menkıbe ve velayetname adıyla halk hikâyeleri doğdu. Anadolu Selçuklularda Konya 200 yıl bölgenin edebi bakımdan önemli bir merkezi olmuştur. 19. yüzyılda Avrupa'da modern edebi türler doğdu ve gelişti. Bugün edebiyatımız geleneğimizden ve modern batılı değerlerden beslenmektedir. Günümüzde ise yazının yaygınlaşmasında en etkili araç internettir. Sonuç olarak herkes yazar olmayabilir ama hepimiz anadilimizi düzgün kullanmak zorundayız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.