Sivasspor Konyaspor Maçıyla Ligde Kalmayı Garantiledi

Sivasspor Konyaspor Maçıyla Ligde Kalmayı Garantiledi
Konyaspor, Süper Lig’in 36.haftasında deplasmanda karşılaştığı Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.

Konyaspor, Süper Lig’in 36.haftasında deplasmanda karşılaştığı Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.

Konya temsilcisinde kaleci Sehic’in yaptığı büyük hatayla sahadan puansız ayrılarak, dışarıdaki 5 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdi. Topa sahip olmasına karşın pozisyon üretmede sıkıntı yaşayan Kartallar, ilk 6 şansını da oldukça azalttı.

 

Spor Toto Süper Lig'in 36.hafta maçında Konyaspor, Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Konyaspor sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

 

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Bahattin Şimşek, Kamil Çetin, Emir Eray Eyisoy

 

Sivasspor: Ali Şaşal, Goutas, Caner, Murat, Uğur, Hakan, Ulvestad, Charisis, Camara (Camara dk. 90), Erdoğan (Musa dk. 72), Saiz (Njie dk. 72), James (Caicedo dk. 80)

Yedekler: Emre Satılmış, Cofie, Robin Yalçın, Yatabare, Emre Gökay, Mehmet

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

 

Konyaspor: Sehic, Adil, Calvo, Cebrail, Guilherme, Soner, Bouchalakis (Bruno dk. 60), Michalak (Mehmet dk. 72), Pozuelo, Moreno (Muric dk. 46), Emreli (Dioufdk. 46)

Yedekler: Erhan, Karahan, Uğurcan, Pavicic, Ahmet, Oğulcan

Teknik Direktör: Aleksandar Stanojevic

 

Gol: James (dk. 17) (DG Sivasspor)

Sarı kartlar: Saiz (DG Sivasspor), Calvo, Adil(Konyaspor)

 

 

Karşılaşmaya etkili başlayan Konyaspor Mahir Emreli ile iki net gol pozisyonundan yararlanamadı.

Yeşil-beyazlı ekip, 17. dakikada Leke James'in attığı gole engel olamadı ve soyunma odasına yenik girdi.

Yeşil-beyazlılar, karşılaşmanın ilk 10 dakikasına oldukça etkili oynadı ve pozisyonlar buldu. 6 ve 10. dakikada Mahir Emreli çok net fırsattan yararlanamadı. 17. dakikada beklenmedik hata geldi. Kaleci İbrahim Sehic topu uzaklaştırmak isterken, baskıya gelen Leke James'e çarpan top Konyaspor ağlarına gitti. Rakip ceza sahasında topla buluşmakta zorlanan Konyaspor, pozisyon üretmekte güçlük çekti. İlk yarı Sivasspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Konyaspor, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı Hücumda verimsiz 45 dakika oynayan Moreno ve Mahir’i oyundan çıkartan Stanojevic, Muric ve Diouf’u oyuna sürdü. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıya oldukça hızlı başladı. Soner'in pasında ceza sahasında topla buluşan Diouf, dönerek vuruşunu yaptı, Murat Paluli topu çizgiden çıkardı ve golü önledi. Topa sahip olmaya devam eden Konyaspor, maçın genelinde pozisyon üretmekte zorlandı. 65.dakikada Diouf beraberlik golünü attı ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maçın kalan bölümünde tempo iyice düştü ve yeşil-beyazlılar sahadan 1-0 mağlup ayrılarak 4 maç aradan sonra mağlup oldu. Temsilcimiz ayrıca deplasmandaki 5 maçlık yenilmezlik serisini de sona erdirdi.

49 Puanda kalan Konyaspor, yedinci sıradaki yerini korudu ancak bu yenilgiyle sezonu ilk 6'da tamamlama şansını oldukça zora soktu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 37. haftada evinde 3 Haziran Cumartesi günü saat 16’da Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. Ligin alt tarafına demir atan Sivasspor ise Konyaspor galibiyetiyle ligde kalmayı başardı. Puanını 40 yapan Sivasspor, Giresunspor’un evinde Trabzonspor’a kaybetmesinin ardından ligde kalmayı başardı. 37.haftayı BAY olarak geçecek olan kırmızı-beyazlılar son haftada sahasında Kayserispor’u ağırlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.