SÜ Tıp Fakültesi öğrencileri Gelişim Sınavı’na girdi

SÜ Tıp Fakültesi öğrencileri Gelişim Sınavı’na girdi
Selçuk Üniversitesi’nde tıp eğitimi için oldukça önemli olan Gelişim Sınavı yapıldı. Geleceğin hekimleri, gönüllü olarak girdikleri sınav sayesinde eğitim durumlarını görme ve değerlendirme imkanına sahip oluyor.

Selçuk Üniversitesi’nde tıp eğitimi için oldukça önemli olan Gelişim Sınavı yapıldı. Geleceğin hekimleri, gönüllü olarak girdikleri sınav sayesinde eğitim durumlarını görme ve değerlendirme imkanına sahip oluyor. Türkiye’de ilk kez bilgisayar ortamında yapılan bu sınav ile Selçuk Tıp öğrencileri, eksiksiz bir şekilde mezun oluyor; meslektaşlarına göre çalışma hayatına bir adım önde başlıyor.

Öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Bilgisayar Merkezinin desteğiyle hazırlanan Gelişim Sınavı’na 09.00 - 16.45 saatleri arasında BİLMER’de girdi.

“Öğrencilerimiz, Eksiksiz Bir Biçimde Mezun Oluyor”

Tıp eğitiminin, dünyanın en önemli eğitimi olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Tıp Fakültesi dönem 1, 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sınıfların hepsi aynı anda gönüllü olarak Gelişim Sınavı’na girebiliyor. Her yıl girdikleri bu sınavla gelişimlerini takip ediyor, neler öğrenmeleri gerektiğini kontrol edebiliyor. Bu, uygulanması zor bir sınav. Tüm dönemleri, bin 200’den fazla öğrenciyi aynı anda bilgisayar ortamında sınava alıyoruz. Öğrencilerimiz, her yıl aynı sınava farklı sorularla giriyor. Böylece Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri eksiksiz bir biçimde mezun oluyor” dedi. 

“Selçuk Tıp Öğrencisi Olmak Kesinlikle Ayrıcalık”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, Gelişim Sınavı sayesinde kendilerini sürekli kontrol edebildiğini ifade eden Prof. Dr. Selvi, “Öğrencilerimiz, diğer öğrencilere göre mesleklerine bir adım önde başlıyor. Çünkü her yıl bu sınava girerek eksiklerini görme ve tamamlama imkanı buluyorlar. Sorular, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesindeki hocalarımızın hazırladığı sorulardan seçiliyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olmak, kesinlikle bir ayrıcalık” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.