Yunak’ta Çanakkale Zaferi Kutlamaları

Yunak’ta Çanakkale Zaferi Kutlamaları
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Yunak'ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Yunak'ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde yapılan törende, Yunak Kaymakamı Fatih Kurt ve Belediye Başkan Vekili Bekir Coşkun tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Yunak Belediyesi önündeki meydanda devam eden etkinlikler, askeri personel tarafından yapılan günün anlam önemine binaen yapılan konuşmanın ardından Yunak Kaymakamı Fatih Kurt, günün önemine vurgu yaptı.  Kurt, “18 Mart 1915 tarihinde ’Çanakkale geçilmez’ diye yazılan bu destanla, vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer, aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur. Bugün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenle devretmektir . Gençler Çanakkale ruhuna sahip çıkın” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra şiirler okundu ardından Mehter Takımı gösteri ilgiyle izlendi.

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam Fatih Kurt ve ilçe protokolünün elinden aldı.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Fatih Kurt, Belediye Başkan Vekili Bekir Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Emniyet Amiri Ufuk Başlık, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonunda, İlçedeki Şehitlik ziyaret edilerek, şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak  dua edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.