İşçinin Kopan Kolu Yerine Dikildi

İşçinin Kopan Kolu Yerine Dikildi
Geçtiğimiz hafta Konya’da bir fabrikada torna operatörü olarak çalışan işçinin kolu iş kazası sonucu kopmuştu. Olayın ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan hastanın kolu, başarılı operasyonla yerine dikildi.

Geçtiğimiz hafta Konya’da bir fabrikada torna operatörü olarak çalışan işçinin kolu iş kazası sonucu kopmuştu. Olayın ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan hastanın kolu yerine dikildi.  

Konya’da bir fabrikada gerçekleşen patlama sonucunda 1 işçi hayatını kaybederken, 2 işçide yaralanmıştı. Yaralanan işçilerden Yahya Kunduz’un, sağ kolu patlayan makine parçasının teması sonucu omza yakın bölgeden koptu. Olay yerine çağrılan ambulansla Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yahya Kunduz, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Acar ve ekibi tarafından ameliyata alındı.

“PATLAMA SESİ DUYDUM. BAKTIĞIMDA KOLUM KOPMUŞTU”

Evli ve üç çocuk babası 33 yaşındaki Yahya Kunduz olayla ilgili olarak, “Özel bir firma da torna operatörü olarak çalışıyorum. Çay arasından sonra yerime döndüğümde sadece bir patlama sesi duyduğumu hatırlıyorum. Baktığımda kolum kopmuştu. Sonrasında beni ambulansla hastaneye getirmişler. Gözümü açtığımda ameliyathaneden çıkmıştım. Olay sonrasında benim haricimde bir arkadaşın daha yaralandığını ve başka bir arkadaşımızın da vefat ettiğini duydum. Önceliğim sağlığım inşallah sağlığıma tam anlamıyla kavuşurum” dedi.

“BU TÜR VAKALARDA ZAMAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Acar ise, “Hastamız iş kazası sonucu kolunun neredeyse tamamının kopmasıyla ilgili olarak polikliniğimize geldi. Kliniğimize başvurduğu anda biz kendisini ameliyata aldık. Hastamızın bacağından damar ve sinirler alınarak kolunu ve uzuvlarını tekrar tespit ettik. Yapılması gereken diğer müdahalelerimizi de gerçekleştirip ameliyatını bitirdik. Bu tür vakalarda zaman bizim için çok önemli erken müdahale ettiğimiz takdirde sonuç elde edebiliyoruz. Bu tarz büyük uzuv kayıplarında her ne kadar tam yerine dikilse de ilerleyen dönemde tama yakın bir fonksiyon dönüşü olmuyor. Sadece hastamız bu kolunu destek olarak kullanabiliyor. Hastamızın 10 günlük tedavisini bitirdik ve işler yolunda gidiyor. Bundan sonraki süreçlerde hem fizik tedavi hem de kontrolleri takip edilecek” ifadelerini kullandı

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.