Konya eTwinning faaliyetlerinde örnek

Konya eTwinning faaliyetlerinde örnek
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Okulumda eTwinning Projem” kapsamında çalıştay gerçekleştirildi. “İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak” amacını taşıyan proje, okul öğretmen ve öğrencilerini bir platformda buluşturulmalarını sağlamayı hedefliyor. eTwinning faaliyetlerinde Türkiye’de ve Avrupa’da çok önde bir şehir olan Konya’da, 5 bin 333 projenin yürütüldüğü bildirildi.

Okul öğretmen ve öğrencilerin bir platformda buluşturulmalarını sağlamak amacıyla Konya’da “Her Okulumda eTwinnig Projem” konulu çalıştay düzenlendi. Projeyle, “İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak” amacı hedefleniyor.

Konya’nın tüm ilçelerinden toplam 600 öğretmenin katıldığı çalıştayda katılımcılara eTwinning projesi hazırlama konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

Konya’da bir otelde düzenlenen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, ülkemizi yüceltecek ve ilerletecek olanların öğretmenler olduğunu belirtti.

“İYİ BİR ÖĞRETMEN ÖĞRENMEYİ BIRAKTIĞI GÜN ÖĞRETMENLİĞİ DE BİTER”

“İyi bir öğretmen öğrenmeyi bıraktığı gün öğretmenliği de biter” diyen Altuntaş, öğretmenlere seslenerek, günümüz dünyasında yeniliğe ve gelişime tüm eğitimcilerin mutlaka açık olması gerektiğini vurguladı.

Sürekli yenilenmenin ve yenilikleri takip etmenin önemine de dikkati çeken Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeniliklere açık olacağız, kendimizi geliştireceğiz, güncelleyeceğiz. Geleceği inşa edecek nesilleri, sevgili öğrencilerimizi bizden daha iyi noktaya taşımak için onların yollarını açacağız. Onlara rehberlik edeceğiz. Onları geleceğin yöneticileri, geleceğin söz sahibi insanlar olmaları için eğiteceğiz ancak bütün bunları yapabilmek için onlar gibi öğrenciliğimizi, öğrenci olduğumuzu asla unutmayacağız.”

Altuntaş, eTwinning projelerinin bu açıdan çok faydalı olduğuna işaret ederek, Konya’nın eTwinning faaliyetlerinde Türkiye’de ve Avrupa’da çok önde bir şehir olduğunu kaydetti. Bu kapsamda 5 bin 333 projenin yürütüldüğünü anlatan Altuntaş, emek veren tüm öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Destek Servisi eTwinning Koordinatörü Dr. Hülya Bal ise proje hakkında bilgi verdi.

Dr. Bal, eTwinning faaliyetlerinin 44 ülkede olduğunu ve 10 yıldır da Türkiye’de başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Bal, öğrencilerin hayata hazırlanması ve gerçek yaşam problemlerini de fark etmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Kurnaz da, öğretmenlere “21. Yüzyılda Yaratıcı Öğrenme Becerileri” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Daha sonra Konya’da Erasmus ve eTwinning projelerinde örnek çalışmalara imza atan okullardaki öğretmenlere plaket ve belge takdiminde bulunuldu.

Projelerin tanıtımının yapıldığı stantların gezildiği etkinliğe, Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ve eTwinning Bakanlık Temsilcisi Dr. Hülya Bal’ın yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

eTwinning, Avrupa’da 44 ülkede eğitime yön veren erasmus programının da ayaklarından birini oluşturuyor. Türkiye, kayıtlı 130 binden fazla öğretmenle eTwinning faaliyetlerinde en büyük topluluğa sahip ülke konumunda.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.