Konya’da her 100 kişiden 40’ı aşı olmadı

Konya’da her 100 kişiden 40’ı aşı olmadı
Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da vaka sayısı artıyor. Vaka sayısındaki artış, yeni kararları beraberinde getiriyor. Artışla birlikte Konya’da normale dönen iki hastane yeniden pandemi hastanesi ilan edildi. Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi pandemi hastanesi oldu. Konya Numune Hastanesi ise hem pandemi hastanesi oldu hem de poliklinik hizmeti veriyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da vaka sayısı artıyor. Vaka sayısındaki artış, yeni kararları beraberinde getiriyor. Artışla birlikte Konya’da normale dönen iki hastane yeniden pandemi hastanesi ilan edildi. Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi pandemi hastanesi oldu.  Konya Numune Hastanesi ise hem pandemi hastanesi oldu hem de poliklinik hizmeti veriyor.

En Son Mart Ayında Böyle Bir Karar Alınmıştı

 

Konya'da bu karar en son, 2021 yılı Mart ayı içinde alınmıştı. Mart ayından önce vaka sayılarının azalmasıyla birlikte poliklinik hizmeti vermeye başlayan hastaneler, artışla beraber poliklinik hizmetini kesmişti. Kısa bir süre sonra da alınan tedbirlerle vaka sayısı düşürülmüş, hastaneler yeniden poliklinik hizmeti vermeye devam etmişti. Gelinen süreçte bu hastaneler yeniden pandemi hastanesi ilan edildi.

 

Bakan Koca’dan Mesajlı Uyarı

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Konya dahil birçok ili uyardı. Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ankara, Kovid-19'a karşı yüzde 75'i aşan aşılanma oranıyla artık düşük riskli iller arasında. Haritamızdaki yeni rengi mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı."

 

Risk Haritasında Kırmızıya Az Kaldı!

 

Konya, vaka sayısının yüksekliği bakımından Türkiye'de ilk 10 il içerisinde yer alıyor. Konya'daki aşılama oranı da Türkiye ortalamasının altında yer alıyor. Her hafta açıklanan yüz binde vaka sayısında Konya sürekli yükseliyor. Konya, risk haritasında kızarmaya doğru ilerliyor.

 

Edinilen bir diğer bilgiye göre ise Konya'da vaka sayısı hızla yükseliyor. Daha önce 40 günde görülen vaka sayısına 10 günde ulaşıldığı öğrenildi.

 

Öte yandan Konya’da aşılanma oranının ise düşük seyrettiği edinilen bilgiler arasında. Artan vakalarla birlikte aşılanma oranı yüzde 61,5 olan Konya’da her 100 kişiden 40’ının hala aşı olmadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.