NEÜ’nün Ülke Ekonomisine Katkısı Ne Kadar… Rektör Açıkladı…

NEÜ’nün Ülke Ekonomisine Katkısı Ne Kadar… Rektör Açıkladı…
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak Türkiye ekonomisine sağladıkları rakamı açıkladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak, içerisinde yer aldıkları araştırma geliştirme projeleri ile Konya ekonomisine doğrudan ve dolaylı olarak bir yılda toplam 23 milyon lira katkı sağladıklarını bildirdi.

Rektör Zorlu, önceki gün basın mensupları bir araya geldiği ve geçen yıl hayata geçirdikleri projeleri, bu yılki hedeflerini, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunduğu toplantıda, NEÜ olarak, içerisinde yer aldıkları araştırma geliştirme projeleri ile Konya ekonomisine doğrudan ve dolaylı olarak toplam 23 milyon lira katkı sağladıklarını söyledi.

Konya’ya biyomedikal alanında Ar-Ge ve üretim yapacak bir merkez kazandırmak için Avrupa Birliğinin finansmanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına proje başvurusu yaptıklarını söyleyen Rektör Zorlu, tıp alanında ortopedik travmalarda kullanılan dolgu malzemelerinin Ar-Ge’sini yapıp üreteceklerini kaydetti.

Zorlu, “Elimizdeki verilere göre ülke olarak bu alandaki ürünleri 2 milyar 270 milyon dolara ithal ediyoruz. BİOMAT araştırma merkezimizle bu alanda yüzde 85 oranındaki dışa bağımlılığımızı azaltarak ülke ekonomimize katkı sunacağız. BİTAM’da yine bu merkezlerimizden biri. Toprak ve kuyu suyu analizinde Türkiye’deki 3 merkezden biri olacak, yine mikron hassasiyetinde 3 boyutlu yazıcı ile materyal geliştirme Konya’da sadece bu merkezimizde mümkün hale gelecek. Her iki projemizle bilgiyi ürüne dönüştürmeyi, ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Akademik Performansa Göre Üniversite Sıralaması (URAP)’daki konumlarından da bahseden Zorlu, 2000 yılından sonra kurulmuş 95 üniversite içerisinde ise 13. sırada yer aldıklarını belirtti.

Adaletli ve doğru bir mukayese için kendilerinin, 100 yıllık üniversitelerle kıyaslanmasının doğru olmayacağını kaydeden Zorlu, 2000’den sonra kurulan yeni nesil üniversite olarak da adlandırılan üniversiteler içerisinde ilk sıralara yükselmenin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.