Öğrenciler Okullarda Ders Başı Yaptı

Öğrenciler Okullarda Ders Başı Yaptı
Konya'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenciler okullarında ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılı açılışı kapsamında Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Konya'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenciler okullarında ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılı açılışı kapsamında Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara alınan öğrenciler arkadaşlarıyla hasret giderdi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı, Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma töreni ile başladı. 

İlköğretim Haftası kapsamında ise Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya’nın gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen eğitim faaliyetlerinde gerekse Konya Valiliği’nin himayelerinde ve yerel yönetimlerin destekleri ile yürütülen projelerde önemli bir başarı yakaladığını belirtti.

Son dönemde Konya’ya yapılan eğitim yatırımlarından da bahseden İl Müdürü Murat Yiğit, yeni eğitim yılının öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi ve veliler başta olmak üzere Konya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da öğrenci ve eğitimcilerin yeni eğitim yılını tebrik ederek programda bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şehrin hayat kalitesini yükseltmek için tüm kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da, yarınların daha güçlü ve adından söz ettiren Türkiye’sinin çocukların omuzlarında yükseleceğini söyledi. Konya Modeli Belediyecilik anlayışı içerisinde 31 ilçenin tamamında tüm çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan ise esas olanın insana dokunmak olduğunu belirterek Konya’nın bir eğitim şehri ve Anadolu’nun kalbi olduğunu sözlerine ekledi. Son dönemde devletimizin öncülüğünde çok önemli eğitim yatırımlarının yapıldığını da söyleyerek buradaki ana hedefin eğitimde kapasiteyi yükseltmek olduğunu ifade etti. Vali Özkan, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalarının ardından ilkokul 4. Sınıf öğrencileri 1. Sınıf öğrencilerine “hoş geldiniz çiçeği” takdim etti. Şiirlerin okunması ve öğrenciler tarafından yapılan folklor gösterisinin ardından eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, öğrenciler tarafından yapılan el emeği ürünlerin olduğu sergiyi ve okul serasını gezdi.

Program Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.