Orhan Erdem: ‘Sanayiye Yeni Eleman Yetiştirme Adına Önemli’

Orhan Erdem: ‘Sanayiye Yeni Eleman Yetiştirme Adına Önemli’
Konya Milletvekili Orhan Erdem, hükümetin mesleki eğitim merkezlerine çok önem verdiğini, Aralık ayında yapılan yasal düzenlemelerle bu merkezlere yeni katkılar sunulduğunu ifade ederek, bu çatıların sanayi sektörüne yeni eleman yetiştirme adına çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini de söyledi.

Konya Milletvekili Orhan Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve beraberindekiler, Selçuklu 100. Yıl Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ederek çıraklık eğitimi ve okul bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Orhan Erdem, okulda bulunan öğrencilerle de sohbet ederek iş garantili bir şekilde eğitim aldıklarını belirtti.

Hükümetin mesleki eğitim merkezlerine çok önem verdiğini, Aralık ayında yapılan yasal düzenlemelerle bu merkezlere yeni katkılar sunulduğunu ifade eden Erdem, bu çatıların sanayi sektörüne yeni eleman yetiştirme adına çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini de söyledi.   

Mesleki eğitim merkezlerinde hem örgün eğitim hem iş eğitimi hem ücret hem de diploma alma imkânı oluştuğunu vurgulayan Erdem, 4 Şubat 2022 tarihine kadar bilhassa devamsızlıktan kalma riski taşıyan öğrencilerin buralara kayıt yaptırmalarının önemli olduğunu aktardı. Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrencilerin 9-10 ve 11. sınıfta asgari ücretin yüzde 30’u; 12. sınıfta da asgari ücretin yüzde 50’si kadar ücret alacaklarını da işaret etti.

Öğrencilerin 9. sınıftan itibaren sigortalı olacaklarını da belirterek bu durumun büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Erdem, bu konuda gerekli duyurunun yapılarak öğrencilerin bu haktan faydalanmaları gerektiğini de kaydetti.

Konya’nın bu noktada ülkemizde çok önde bir şehir olduğuna işaret eden Erdem, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e ve bu süreçte emeği olan herkese teşekkür etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.