Prof. Dr. Ahmet Çaycı: ‘Sanat Konusunda Hala Eksiğiz’

Prof. Dr. Ahmet Çaycı: ‘Sanat Konusunda Hala Eksiğiz’
NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Sanatı, sanat ve İslam sanatı olarak ayırabiliriz. Allah'ın isimleri ve sıfatları üzerinde, sanat konusunda eksiğiz. Hala bu konuda kendimizi ilerletemedik” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Sanatı, sanat ve İslam sanatı olarak ayırabiliriz. Allah'ın isimleri ve sıfatları üzerinde, sanat konusunda eksiğiz. Hala bu konuda kendimizi ilerletemedik” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde Yazarlık Atölyesi derslerinde bu hafta Prof. Dr. Ahmet Çaycı, “Sanat Tarih İlişkisi” konusunu işledi.

Prof. Tr. Çaycı, “Sanatı, sanat ve İslam sanatı olarak ayırabiliriz. Allah'ın isimlerinden Cemal ismi ile güzellik tasavvuru ortaya çıkıyor. İnsanla ilgili meselede sûret ve siret ortaya çıkıyor. Siret, iç güzellik, iyilik;  Suret, Allah'ın Musavvir sıfatından hareketle yaratılanların en güzel ve en mükemmel şekilde yaratılması meselesidir. İşte bu sanatın ta kendisidir. Allah'ın isimleri ve sıfatları üzerinde, sanat konusunda eksiğiz. Hala bu konuda kendimizi ilerletemedik” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.