Rektör Aksoy: ‘Hedefimiz, Güçlü Bir Türkiye’

Rektör Aksoy: ‘Hedefimiz, Güçlü Bir Türkiye’
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak Selçuklu kimliğini, kültürünü yaşatmak adına birçok çalışmanın altına imza attık. Hedefimiz, güçlü bir Türkiye” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak Selçuklu kimliğini, kültürünü yaşatmak adına birçok çalışmanın altına imza attık. Hedefimiz, güçlü bir Türkiye” dedi.

 

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2021 – 2022 Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. Selçuklu kültürünün yaşatılması adına birçok adım atıldığını belirten Prof. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması için eğitim ve araştırmadan kısmadan, lüks harcamalardan kaçınarak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2021 – 2022 Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na; Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Doğan ve akademisyenler katıldı.

 

“Misyonumuz, Özgüveni Ve Hoşgörüsü Olan Öğretmenler Yetiştirmek”

 

14 Haziran 2018 tarihinde kurulan Eğitim Fakültesinin 6 bölüm ile 21.yüzyıl standartlarına uygun bir eğitim öğretim anlayışı içerisinde faaliyetlerine devam ettiğini belirten Dekan Prof. Dr. Mustafa Doğan, şunları kaydetti: “29 akademik personelin bulunduğu fakültemizde 4 profesör, 3 doçent, 18 doktor öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisi eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlere katkı sunmaktadır. Fakültemizde aktif olarak öğrenim gören 454 lisans ve 75 lisansüstü öğrencimiz mevcut. Hayat boyu öğrenmeyi ve kendini yenilemeyi ilke edinmiş, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olup çözüm üreten, millî ve manevi değerlerin bilincinde olan, geleceğe yönelik hedefleri olan, ekip çalışması, liderlik ve iletişim becerilerine sahip, eğitim teknolojilerini kullanabilen, farklı bilim dalları arasında ilişki kurabilen ve bilgileri farklı alanlara uygulayabilen, özgüveni ve hoşgörüsü olan öğretmenler yetiştirebilen bir eğitim kurumu olmayı hedefliyoruz.”  

 

“Hedefimiz, Güçlü Bir Türkiye”

 

Büyük Türkiye’yi yeniden inşa etmek için eğitim ve öğretimin güçlü bir temel üzerinde yükselmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Selçuk Üniversitesi olarak Selçuklu kimliğini, kültürünü yaşatmak adına birçok çalışmanın altına imza attık. Hedefimiz, güçlü bir Türkiye. Salgın döneminde uzaktan eğitimin kesintisiz ve hızlı bir şekilde sürdürülebilmesi için birçok adım attık. Hibrit eğitim modeliyle öncü olduk. Yeni döneme başladığımızda dijitalleşmenin genç nesilleri yetiştirmede sorun oluşturacağını gözlemledik. Bunun için gençlerimizin yeniden kampüse dönmesi yönünde karar aldık. Yüz yüze eğitime başlayan ilk üniversitelerden biriyiz. Bu konuda özverili davranan senato üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Selçuk Üniversitesine Gıpta İle Bakılıyor”

 

Akılla birleştirilen eğitim öğretim modelinin, ayakları yere basan ve hızlı bir şekilde yükselen bir toplumu ortaya çıkartacağını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, şöyle devam etti: “İyi bir nesil yetiştirmenin yolu, iyi materyallerin kullanmasından geçiyor. Duygusu olmayan, davası olmayan, kültür bilinci olmayan eğitim modelinin bizimle alakası olamaz. Selçuk Üniversitesinin kültürü ve kimliği kendi ayakları üzerinde yeniden yükseliyor. Saygıyla anılan bir üniversite olmak için gayret gösteriyoruz. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Toplumun daha iyi yerlere gelmesi için gayret ediyoruz. Selçuk Üniversitesi gıpta ile bakılan, özenilen bir üniversite hâline gelmeye başladı. Toplumun değerlerine aykırı hareket etmiyoruz. Türk kimliğinin üzerine inşa edilen bir neslin ortaya çıkarılması için gayret ediyoruz. Tasarruf ederek, savurganlık yapmadan, eğitim ve araştırmadan kısmadan, lüks harcamalardan kaçınarak, öğrencilerimizin gelişimi için, üniversitemizi ayağa kaldırmak için çabalıyoruz,”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.