“Sağlık Meslek Liselerinin önemi her geçen gün artıyor”

“Sağlık Meslek Liselerinin önemi her geçen gün artıyor”
NEDEN SAĞLIK MESLEK LİSESİ? Özel Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, hayatın her alanında sağlık ile ilgili atılan temelin sağlık meslek liselerinde başladığını belirterek, “Gelişen teknoloji ile birlikte insan hayatının önem kazandığı günümüzde eski adıyla Sağlık Meslek Liselerinin ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.

Özel Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, hayatın her alanında sağlık ile ilgili atılan temelin sağlık meslek liselerinde başladığını söyledi.

“Gelişen teknoloji ile birlikte insan hayatının önem kazandığı günümüzde eski adıyla Sağlık Meslek Liselerinin ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor” diyen Başkan Kaya, sağlık alanında söz konusu açığı dolduracak okullarının başında Sağlık Meslek Liselerinin geldiğini vurguladı.

Ailelerin gözbebeği gibi yetiştirdiği çocuklarının en iyi okullarda okumasını hem de mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabileceği bir mesleğinin olmasını istediklerini anımsatan Kaya, bu bağlamda Sağlık Meslek Liselerine olan yoğun ilginin ve isteğin her geçen gün artmaya devam ettiğini kaydetti.

Başkan Kaya, “Öğrenciler staj süreçlerinde çalışma yaşamını yakından tanır, ekip çalışması yapar, iş disiplinini öğrenir ve yapacağı iş hakkında deneyim sahibi olur. Ayrıca üniversiteye geçiş yapacağı meslekleri de tanımış olur. Öğrenciler akranlarına göre staj ortamında kurdukları iletişimden dolayı yaşıtlarına göre sosyal becerileri daha güçlüdür. Hayatın gerçekleriyle erken yüzleşerek hayata bir adım önde başlarlar” diye konuştu.

“SAĞLIK MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR”

Sağlık Meslek Lisesini bitiren öğrencilerin, üniversitelerin iki yıllık sağlık bölümlerine ek puan alarak yerleşme şansına sahip olduklarına da dikkati çeken Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun yanı sıra iki yıllık ön lisans sağlık bölümlerini bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  ile sağlık alanında 4 yıllık lisans programların tamamlayabilirler. Eğer ki; sağlık alanı dışında farklı bir bölüm okumak istediklerinde diğer liselerden mezun öğrencilerle aynı haklara sahiptirler.

Sağlık Meslek Lisesi mezunu, kendi kendine yetebilen, çevresine ve ailesine sağlık danışmanlığını yapabilen, gerektiğinde bakım ve tedavilerini üstlenebilen bir bireydir. Sağlık Bakanlığı 2018 yılında itibaren İŞKUR aracılığı ile bu okullardan mezunların Klink Destek Personeli olarak 6 bin 900 kişinin atamasını yapmış 2019 yılında da aynı alımın devam edeceğini belirtmiştir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sağlık  kuruluşun açılışında  ‘Yardımcı hemşirelerin belli bir süre kamuda çalıştıktan sonra ‘Hemşire’ unvanı ile devam edecekleri’ni beyan etmişlerdir. Ülkemizde yapımına başlanan şehir hastaneleri ile sağlık alanında önemli bir statü kazandırılan sağlık birimleri her zaman revaçta olması bakımından sağlık meslek liselerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.