Uğur Işılak, Üstadın Şiirlerinden Bestelediği Eserleri Seslendirdi

Uğur Işılak, Üstadın Şiirlerinden Bestelediği Eserleri Seslendirdi
Necip Fazıl Kısakürek’i anma etkinliğinde sahne alan sanatçı Uğur Işılak, üstadın şiirlerinden bestelediği eserlerle salona gelen seyircilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Necip Fazıl Kısakürek’i anma etkinliğinde sahne alan sanatçı Uğur Işılak, üstadın şiirlerinden bestelediği eserlerle salona gelen seyircilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Mektebi paydaşlığında düzenlenen ve 4 gün boyunca dolu dolu geçecek olan "Vefatının 40. Yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı"nın ilk akşamında sanatçı Uğur Işılak sahne aldı.  Üstadın şiirlerini bağlamasıyla bütünleştiren Işılak, seyircileri icra ettiği eserlerle coşturdu.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Anadolu Mektebi Başkanı ve eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konser öncesinde seyircileri selamlayan sanatçı Uğur Işılak Konya’nın heyecanına her gelişinde şahit olduğunu dile getirerek kendisini dinlemeye gelen seyircilere gönülden teşekkür etti.

Başkan Pekyatırmacı: “Üstadı Anlamaya Vesile Olmaktan Mutluyuz”

Selçuklu Belediyesi olarak üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ve anlamak üzerine kurulu anlamlı  bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Üstadı anma programlarımız Konya'da başladı. Tabi üstadı anlamak için dakikalar, saatler, günler yetmez. İyi ki siz varsınız. İyi ki üstadın, güzel şiirlerini, güzel nağmelere döndürdünüz çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun” dedi.

Anadolu Mektebi Başkanı eski Tarım Bakanı Sami Güçlü ise geleceği inşa etmenin medeniyetin güçlü köklerine bağlı olmayla mümkün olacağına vurgu yaptı.

Konser,  Başkan Pekyatırmacı ve Anadolu Mektebi Başkanı Güçlü’nün sanatçı Işılak’a Selçuklu Medeniyeti’nin sembolü olan çift başlı kartal takdimi ile son buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.