Bakan Kurum Ilgınlılara Müjde Üstüne Müjde Verdi

Bakan Kurum Ilgınlılara Müjde Üstüne Müjde Verdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: “Çok önemli bir müjde vereceğim. Şehir merkezindeki Gazi Meydanı olarak bildiğiniz yaklaşık 46 bin metrekare alana sahip çok önemli bir projeyi inşallah Ilgın Belediyesi ile birlikte hayata geçireceğiz. İnşallah bir hayali daha hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Belediye Başkanımızın Millet Bahçesi ve kentsel dönüşümle ilgili talepleri var. İnşallah bunları da vatandaşımızın rızası çerçevesinde gerçekleştireceğiz.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ilgın Gökçeyurt ve Barakmuslu Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştirerek Yeni Hayvan Pazarı’nın temelini attı.

Yağmura rağmen ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Bakan Murat Kurum, Ilgın'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ile birlikte çok önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Gökçeyurt Damla Sulama Tesisinin kaynaktan alınan su ile yapılmış bir proje olduğunu açıklayan Bakan Kurum, “Bu proje sayesinde tam 200 hektar sahamız sulama tarıma kavuşuyor. Bu proje sayesinde 400 kardeşimiz istihdam edilecek. Yine Barakmuslu Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile 21 hektarlık alan sulamaya kavuşuyor. İki projenin maliyeti iki buçuk milyon lira. Ayrıca 750 büyükbaş, 1000 küçükbaş kapasiteli hayvan pazarımızda idari bina, büyükbaş ve küçükbaş bölümleri, güvenlik ve dezenfekte binalarımız olacak. Bu hizmetimizin de toplam maliyeti 4 milyon lira. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN ILGIN’A 124 MİLYON LİRALIK YATIRIM”

Ilgın’ın her anlamda büyüyüp geliştiğini kaydeden Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ilgın da bu büyümeden hak ettiğini hamdolsun alıyor ve almaya da devam edecek. Ilgın’da son 5 yılda Büyükşehir belediyemiz tarafından 124 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Yine burada çok önemli bir müjde vereceğim. Şehir merkezindeki Gazi Meydanı olarak bildiğiniz yaklaşık 46 bin metrekare alana sahip çok önemli bir projeyi inşallah Ilgın Belediyesi ile birlikte hayata geçireceğiz. İnşallah bir hayali daha hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Belediye Başkanımızın Millet Bahçesi ve kentsel dönüşümle ilgili talepleri var. İnşallah bunları da vatandaşımızın rızası çerçevesinde gerçekleştireceğiz.”

BAŞKAN ALTAY, ILGINLILARDAN DESTEK İSTEDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, 5 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak Ilgın’a çok önemli hizmetlerde bulunduklarının altını çizerek, “Bu hizmetleri AK Partili bir ilçe belediye başkanı, AK Partili bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sayın Bakanımızın, milletvekillerimizin temsil ettiği AK Partili bir hükümetle başardık. Sizlerden 31 Mart'ta hem ilçe belediyesinde hem Büyükşehir Belediyesi'nde yoğun bir destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ilgın Gökçeyurt ve Barakmuslu Sulama Tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken Yeni Hayvan Pazarı’nın da temeli atıldı. Törene; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri, İl Başkanı Hasan Angı, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Ilgın Belediye Başkan Adayı Yalçın Ertaş katıldı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.