Başkan Altay: “Konya’da Önemli Bir Açığı Kapatacak”

Başkan Altay: “Konya’da Önemli Bir Açığı Kapatacak”
TURİZM NOKTASINDA ÖNEMLİ BİR ADIM: Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Karatay Termal Tatil Köyü hem turizm noktasında önemli bir adımdır hem de Konya belediyeciliğinin başarısını ortaya koyan önemli bir tesistir. 100 milyonluk dev bir bütçeyle yapılan bu tesis Konya’da önemli bir açığı kapatacak”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Karatay Termal Tatil Köyü hem turizm noktasında önemli bir adımdır hem de Konya belediyeciliğinin başarısını ortaya koyan önemli bir tesistir. 100 milyonluk dev bir bütçeyle yapılan bu tesis profesyonelce yönetiliyor ve Konya’da önemli bir açığı kapatacak” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 5 Ağustos’ta hizmete giren Karatay Termal Tatil Köyü’nün resmi açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın yanı sıra birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

“KONYA BELEDİYECİLİĞİNİN BAŞARISINI ORTAYA KOYAN ÖNEMLİ BİR TESİS”

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Turizmde önemli bir adım, Konya belediyeciliğinin başarısı adına da önemli bir tesis” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay böylesine önemli bir tesisin Konya’ya kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile emeği geçen herkesi tebrik etti.

“Konya tarım, sanayi aynı zamanda da turizm şehridir” diyen Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son günlerde bununla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Konya’nın turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için hem de şehrimizin tanıtımı açısından turizm planımızı tamamlamak üzereyiz. Bölgemizdeki tüm turizm potansiyellerini ortaya çıkaracak bir çalışmayı Kapadokya üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz. Karatay Termal Tatil Köyü de hem turizm noktasında önemli bir adımdır hem de Konya belediyeciliğinin başarısını ortaya koyan önemli bir tesistir. 100 milyonluk dev bir bütçeyle yapılan bu tesis profesyonelce yönetiliyor ve Konya’da önemli bir açığı kapatacak. Karatay Termal Tatil Köyü’nün; Ilgın’da, Akşehir’de, Kadınhanı’nda olan kaplıcalar için de bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu güzel Termal Köy ile Konyalıların buradan şifa bulmalarını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederek; tesisin Konya’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından edilen dua sonrası Karatay Termal Tatil Köyü’nün resmi açılışı, kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Karatay Termal Tatil Köyü’nün açılış programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Gülay Samancı, Orhan Erdem, Selman Özboyacı ve Halil Etyemez, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanvekili Ahmet Melih Güçlü, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, Konya Bölge Yazma Eserler Müdürü Bekir Şahin, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, mülki idare amirleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.