Başkan Kavuş: “Halkımızla Daha Fazla Bütünleştik”

Başkan Kavuş: “Halkımızla Daha Fazla Bütünleştik”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, göreve geldiği 10 aylık hizmet sürecinde gerçekleştirdikleri yatırım, hizmet ve faaliyetleri kamuoyuyla paylaştığı toplantıda, hizmetlerinde yol haritalarını vatandaşlarla birlikte belirlediklerini söyledi. Kavuş, “Vatandaşımızın sorunlarına hep kulak verdik. Halkımızla daha fazla bütünleştik. Meram bizim, Meram hepimizin. İlçemizi halkımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Vatandaşımızın sorunlarına hep kulak verdik. Halkımızla daha fazla bütünleştik. Meram bizim, Meram hepimizin. İlçemizi halkımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

Başkan Kavuş, Tantavi Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla göreve geldiği 10 aylık hizmet sürecinde gerçekleştirdikleri yatırım, hizmet ve faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

“HALKIMIZLA DAHA FAZLA BÜTÜNLEŞTİK”

Meram ve Meramlı sevdalısı olduklarını ifade eden Başkan Kavuş, “31 Mart’tan bu yana 10 ay geçti. 10 ayda güzel işler yaptık. Amacımız, her zaman vatandaşımızla sıcak ilişkiler kurmak ve hizmetlerimizi Meram’ın en ücra noktası dahil her noktaya eşit şekilde götürmekti. Kısa sürede bunu başardık. Samimi hizmet hedefimiz ve katılımcı, birlikte yönetim anlayışımız ile hizmetlerimize, vatandaşlarımızın taleplerini öğrenerek başlamaya karar verdik” diye konuştu.

Seçimi kazandıktan ve göreve geldikten sonra hemen ‘Bizim Meram Masası’nı kurduklarına işaret eden Başkan Kavuş, bu sayede belediyedeki vatandaş yoğunluğunu azalttıklarını vurguladı.

“Vatandaşımızın sorunlarına hep kulak verdik. Halkımızla daha fazla bütünleştik” diyen Başkan Kavuş, muhtarlarla ilişkilerini en üst düzeye çıkardıklarını belirterek, “Bir mahalleyi en iyi muhtarlar bilir. Muhtarlarımızın gücünden her fırsatta yararlanıyoruz. Muhtarlar, belediyelerden bağımsız değildir” açıklamasında bulundu.

“HİZMETLERİMİZDE YOL HARİTAMIZI VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE BELİRLEDİK”

Hizmetlerinde yol haritalarını vatandaşlarla birlikte belirlediklerine değinen Başkan Kavuş, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın derdi, bizim derdimizdir’ anlayışıyla onların sorunlarını çözmek, çözebilmek, ön ayak olabilmek amacıyla diğer kurumlarla daima irtibatta olduk. Birlikte projeler ürettik. Belediyemizin hizmet alanına girmeyen konularda bile vatandaşlarımızla diğer kurumlar arasında köprü olduk.”

“KAYNAKLARIMIZI EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ”

Belediye olarak kaynakları en verimli şekilde değerlendirdiklerini anlatan Başkan Kavuş, şöyle konutu: “Yeni kaynak üretimi için gece gündüz çalışıyoruz. Projelerimizi kısa zamanda hayata geçirmek için kaynaklarımızı iyi değerlendiriyor, daha verimli kullanırken, yeni kaynaklar üretmek için belediyemizin tüm birimleri ile birlikte mesai harcıyoruz.”

Başkan Kavuş, hem seçim öncesi dönemde hem de seçimden sonraki hizmet döneminde ilçedeki 69 mahalleyi karış karış gezerek, halkla bütünleştiklerini, Meram'ı avucunun içi gibi bildiğini aktardı.

Sunumunu ‘Katılımcı Belediyecilik’, ‘İyi Bir Halkla İlişkiler’, ‘İmarlı Belediyecilik’ ve ‘Altyapı’ başlıklı dört ana konuda toplayan Başkan Kavuş, hedeflerine büyük oranda amacına ulaştıklarını vurguladı.

Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayda bir istişare toplantıları yaparak, mahalle halkının isteklerini muhtarlarımızdan dinlemeye devam ediyoruz. Konya’da halk günü yapmayan tek belediyeyiz. Çünkü kapımız herkese açık, belediyede olduğum sürece herkesle görüşüyorum. Vatandaşımızın en önemli meselesi kendisi ile ilgilenilmesi. Taleplerine elimizden geldiğince cevap veriyoruz. Yapamadığımız noktada da bunun neden olmayacağını anlatıyoruz. En büyük kazancımız, halkımızın bunu anlayarak, ‘ellerinden gelse yaparlardı’ düşüncesiyle ayrılması. Dışarıda küskünler ordusu oluşturmak istemiyoruz. Bu anlamda diğer kurumlarla ilgili istek ve taleplerinde de takipçisi oluyoruz. Bizim Meram Masası ile halkımızın sorunlarını çözüyoruz.”

“MERAM BİZİM, MERAM HEPİMİZİN”

Sosyal yardımlar, tarımsal faaliyetler, eğitim, kültür, sıfır atık, Konya Banliyö hattı, Trafik Parkı, Meram Son Durak Katlı Otoparkı, Millet Bahçesi, Meram Belediyesi yanında hizmete açılan Yenice Parkı, Harmancık Pazar alanı, taziye araçları, kariyer merkezi, sanatsal faaliyetler gibi konularda da açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, “Meram bizim, Meram hepimizin. İlçemizi halkımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

Toplantıya Meram Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya’daki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.