Esin Kara: ‘Fazla Sosyal Medya Kullanımı Evlilikleri Olumsuz Etkiliyor’

Esin Kara: ‘Fazla Sosyal Medya Kullanımı Evlilikleri Olumsuz Etkiliyor’
İnternet ve sosyal medya kullanımının aile birliği üzerindeki zararlı etkilerinin araştırılması için Araştırma Önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Sanal iletişim şekli bireylerin bir açıdan kolay bir biçimde sosyalleşmesini sağlarken, diğer açıdan da evlilik birliğini tehdit etmektedir” dedi.

İnternet ve sosyal medya kullanımının aile birliği üzerindeki zararlı etkilerinin araştırılması için Araştırma Önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet kullanımı hızlı bir şekilde artmaktadır. İnternetle birlikle sosyal medya kullanımı günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Özellikle akıllı telefonların gelişim göstermesi, sosyal medya kullanımını daha da arttırmakta ve kişiler arası iletişim kopukluklarının üst seviyede yaşanmasına neden olmaktadır. Etkileşim odaklı olan sosyal medya, kişiler arası iletişiminde sanal ortamlara taşınmasına yol açmaktadır.

“Sanal iletişim şekli bireylerin bir açıdan kolay bir biçimde sosyalleşmesini sağlarken, diğer açıdan da evlilik birliğini tehdit etmektedir” diyen Esin Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fotoğraf, görüntü ve bilgi gibi verilerin hızlı bir şekilde paylaşılabilmesi, sohbet odaları, oyun, elektronik posta ve sosyal paylaşım ağlarının hayatın vazgeçilmez bir parçası olması, gerek maliyetinin düşük ve kolay erişilebilir olması gerekse sağladığı gizlilik sayesinde sohbet odalarında arkadaşlık, flört ve cinselliğin paylaşılmasına kadar varabilen internet ilişkileri artarak evlilik birliğine zarar vermektedir.”

 

“Eşler Arasında İletişim Kopuyor”

 

Kara; “Bireylerin çoğunluğu sabah uyanır uyanmaz akıllı telefonlarından veya bilgisayarından öncelikle üye oldukları sosyal medya sayfalarına bakmakta ve bu sayfalarda oldukça fazla zaman geçirmektedir. Eşler arasında gerçekleşen bu durum önemli bir iletişim kopukluğuna da neden olmaktadır. Çünkü çiftler en sağlıklı iletişim biçimi olan yüz yüze iletişim yerine çağımızın hastalığı haline gelen sosyal medyada vakit geçirmektedir. Sosyal medyanın etkileri ile aile içi şiddet, sadakatsizlik, ihmal gibi sorunların ortaya çıkması ve çiftlerin sosyal medya aracılığı ile evlilik birliğini temelden sarsacak davranışlara yönelmesi gelecek nesillerimizin ruh sağlığını ve temelini ailenin oluşturduğu toplumsal yapımızı derinden etkilemektedir. Bugüne baktığımızda en yaygın boşanma sebeplerinden biri evli çiftlerin birbirlerini aldatmasıdır. Türk örf ve adet yapımıza uymayan unsurların evlilik müessesesinden uzak tutulması, geleneksel aile yapımızın güçlendirilmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.