Özel Hastaneye ‘Yüksek Ücret’ Cezası

Özel Hastaneye ‘Yüksek Ücret’ Cezası
İddialara göre, Konya’da özel bir hastane cerrahi müdahale yaptığı bir hastasından Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına aykırı fazla ücret aldığı ve haksız kazanç sağladığı için 2 bin 2 yüz 96 lira para cezasına çarptırıldı.

İddialara göre, Konya’da özel bir hastane cerrahi müdahale yaptığı bir hastasından Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına aykırı fazla ücret aldığı ve haksız kazanç sağladığı için 2 bin 2 yüz 96 lira para cezasına çarptırıldı. Hastaneden karşı hamle gecikmedi. Kendilerini SGK’ ya şikâyet ederek ceza almalarına neden olan ailenin tedavilerinin yasaklandığı öne sürüldü.

SGK Fazla Para Tahsilatını Tespit Etti

Olay Konya’da özel bir hastanede 2019 Temmuz ayında meydana geldi. İddialara göre hastanede sezeryanlı doğum yapan K.K’nın yakınlarından yapılan doğum ve sonrasındaki tedavi için 2 bin 2 yüz 50 lira Türk lirası faturalandırılarak tahsil edildi.  Hasta yakınları alınan bir ücrette anormallik olduğu gerekçesiyle durumu Konya Sosyal Güvenlik Kurumuna bir dilekçe ile bildirerek konu hakkında inceleme yapılması talebinde bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü merkezi bünyesindeki izleme değerlendirme birimi tarafından yapılan incelemede, hastanenin Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına aykırı hareket ederek, hastanenin K.K’nın yakınlarından bin yüz 48 lira 40 kuruş Türk lirası fazla tahsilât yapıldığını tespit etti.

Şikayetçi Olan Aileye Tedavi Yasağı İddiası

Hastane SGK’nın talimatı ile tahsil edilen fazla tutarı aileye iade etti. SGK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hastanenin hasta yakınlarından fazla ücret tahsilatının tespit edilmesi sonucu iade edilen ücretin iki katı 2 bin 2 yüz 96 lira 80 kuruş para cezası uygulandığı öğrenildi.  Bunun üzerine iddialara göre, hastane yetkililerinin şikâyetçi olan aileyi kendilerince kırmızı listeye alarak tedavi için gelmeleri halinde tedavi edilmemeleri konusunda karar aldı.

Olaydan bir süre sonra aynı hastaneye başka bir rahatsızlığı nedeni ile tedavi olmak için giden K.K., sistemin arızalı olduğu gerekçesiyle tedavi edilmedi. Durumdan şüphelenen K.K’nın eşi A.K., hastane yetkilileri ile görüşünce gerçek ortaya çıktı. Hastane yetkililerinin kendilerini SGK Kurumu’na şikayet ettikleri için kendisinin ve ailesinin tedavilerine izin verilmediğini söylediği ileri sürüldü.  K.K., “Bizden fazla para aldılar, bizde bunu SGK’ya bildirdik. Yapılan incelemede fazla ücret aldıkları tespit edildi. Bize fazla alınan kısım iade edildi. Hastaneye de fazla alınan ücretin iki katı ceza kesildi. Bir süre sonra başka bir rahatsızlığım nedeni ile hastaneden randevu talebim oldu. Bana bir türlü randevu vermediler. Bunun üzerine doğrudan hastaneye gittik. Yetkililer bana neden randevu verilmemesinin sebebinin belli olduğunu söylediler. Şikayetçi olduğumuz için bizi kara listeye almışlar ve ailemden kimse randevu alamıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Bununla ilgili CİMER’e şikâyette bulunduk Bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekli tüm yerlere şikayette bulunacağım” dedi.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.