SÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

SÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi
Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine önlüklerini, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve öğretim üyeleri giydirdi. Geleceğin eczacıları, mesleklerine ilk adımlarını atmanın heyecanı ve gururunu aileleriyle birlikte yaşadı.

Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı yaptı. Prof. Dr. Bağcı, Eczacılık Fakültesinin 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında ilk öğrencileriyle buluşarak kısa sürede başarılı adımlarla, bilim ve teknolojiden ödün vermeksizin eğitim hayatına devam ettiğini kaydetti.

Eczacılığın, insanlık tarihi kadar eski, kıyamete kadar devam edecek bir meslek olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eski Başkanı Dr. Ecz. Harun Kızılay da “Beyaz önlük; sağlıktır, temizliktir, sorumluluktur, güvendir. Yaptığınız işi severseniz başarılı olursunuz. Mesleğinize sahip çıkın, kıymetini bilin. Hastalarınıza karşı hoşgörülü olun. Meslektaşlarınızla dayanışma içinde olun” dedi.

Selçuk Ecza Deposu Konya Şube Müdürü Hidayet Çelik ise amacını güven, denge ve istikrar olarak belirledikleri şirket mottosundan ödün vermeden, eczacılara çağın gereklilikleri doğrultusunda hizmet vererek sektörün gelişimine katkı sağladıklarını vurguladı.

“Uluslararası Başarılarla Anılmak İstiyoruz”

Türkiye’nin, Selçuk Üniversitesinde yetişen öğrencilerle çok daha iyi yerlere, çok daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğine dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da üniversite olarak uluslararası başarılarla anılmak istediklerini söyledi. Bunun için akademisyenlerin bilimsel araştırma projelerine değer verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimizin, bu memleketin geleceği olduğunu bilerek daha iyi şartlarda eğitim almaları için gayret ediyoruz. 2021 yılında akademisyenlerimizin projeleri için 21 milyon liralık kaynak aktardık. Kamu alanındaki tasarruf çok önemli ancak bilimsel araştırmalara sonuna kadar destek veriyoruz. Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültemizdeki aşı projeleri gibi akademisyenlerimizin ortaya koyduğu bilimsel çalışmalar bizleri mutlu ediyor” dedi. 

“Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi İnşa Etmenin Derdindeyiz”

Prof. Dr. Metin Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görevi devraldığımız günden itibaren gitmediğimiz birimimiz kalmadı. Bu memleketin evlatlarına duyduğumuz inanç ve sorumluluk için gecemizi gündüzümüze katıyor, aşkla çalışıyoruz. Biliyoruz ki biz sadece bir üniversiteden ibaret değiliz. Selçuklu payitahtlığını yapmış Konya’da ve aynı zamanda Anadolu mayasının çalındığı topraklardayız. Bizi biz yapan kültür ve değerleri gelecek nesillere aktarıyoruz. Türkiye’de derece yapan öğrencilerimiz Selçuk Üniversitesini tercih ediyor. Yeniden büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmenin derdindeyiz. Biz, bu inançla gençleri yetiştiriyoruz. Biz burada olduğumuz sürece bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.”

Konuşmaların ardından üçüncü ve dördüncü sınıftaki 86 öğrenciye beyaz önlükleri, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından giydirildi. Törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan Koru, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.