Sufi Filmleri İzleyicisiyle Buluşuyor!

Sufi Filmleri İzleyicisiyle Buluşuyor!
Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverler ile buluşacak.

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverler ile buluşacak. 3. Sûfisinema Günleri’nde Tasavvufi yaklaşımlı sinema eserleri perdede yerini alacak.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, yaptığı açıklamada, “3. Sûfisinema Günleri’nde, dünyanın değişik coğrafyalarından 15 uzun metraj sinema filminin gösterileceği etkinlikte konusu tasavvuf olan belgesel filmlerde gösterilecek. Ayrıca bu yıl festivallerden ödülle dönen 3 yerli filmin gösterileceği Sûfisinema Günleri kapsamında yine yerli 5 belgesel eser seyircisiyle buluşacaktır” ifadelerini kullandı.

Film gösterimlerinin yanı sıra Türk sineması ve Dünya sinemasının usta isimleriyle yapılacak etkileşime açık söyleşiler ile Konyalı sinemaseverlerin beyaz perdeye dair sorularının yanıt bulacağına işaret eden Yarar, “Etkinlik kapsamında yapılacak atölye çalışmalarıyla sinemaya ilgi duyan öğrenciler usta isimler ile birlikte çalışma, üretme sürecine ortak olacaklar” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.