SufiSinema Günler Ödül Töreniyle Sona Erdi

SufiSinema Günler Ödül Töreniyle Sona Erdi
Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 795. Yıldönümü Etkinlikleri” çerçevesinde bu sene 4.sü düzenlenen SufiSinema Günleri ödül töreni ile sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri ile Konya Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin katkılarıyla, “Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 795. Yıldönümü Etkinlikleri” çerçevesinde bu sene 4.sü düzenlenen SufiSinema Günleri ödül töreni ile sona erdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Film Müziklerinden oluşan bir konser ve Gala Gecesi ile başlayan 4. SufiSinema Günleri’nde 9 ülkeden 11 film ve 4 belgesel film gösterildi. Ödül gecesinde “17. Yüzyıl Mecmua-ı Saz-ı Sözden Eserler” isimli Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı tarafından icra edilen konser ve ödül töreni ile sona erdi.

Yurt içinden ve dışından sinema sektörünün ünlü yüzlerinin misafir edildiği etkinlikler kapsamında İletişim fakültesi öğrencileri ve sinemacılar bir araya gelerek tecrübe paylaşımı yapıldı.

Pazar akşamı Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılan Ödül Töreninde Ulusal Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren ilk 3 yarışmacıya ödülleri takdim edildi. Ulusal Kısa Film Yarışması’nda birinciliği Mehmet Başak, ikinciliği Abdullah Şahin ve üçüncülüğü Recep Bozgöz kazandı.

SufiSinema Günleri Düşüncesine Katkı Ödülleri (Uluslararası) Bensalem Bouabdallah ve (Ulusal) Enver Gülşen’e, SufiSinema Düşüncesine Onur Ödülü Nacer Khemır’e, SufiSinema Günlerine Vefa Ödülü Nazif Tunç’a ve SufiSinema Günleri Yönetmen Ödülü Mecid Mecidi’ye verildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.