YÖK, Araştırma Üniversitelerinin İhtisas Alanlarını Belirledi

YÖK, Araştırma Üniversitelerinin İhtisas Alanlarını Belirledi
SÜ, ‘YÖK Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi’nde 7 alan ile eşleşti

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında “YÖK Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıda “kimya”, “makine-elektrikli teçhizat” ve “gıda arzı güvenliği” sektörlerinde 7 alt alan ile eşleşti.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile YÖK Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri Rektörlerinin katıldığı toplantıda, “11. Kalkınma Planında yer alan araştırma üniversitelerinin yetkinliklerine göre öncelikli sektörlerle eşleştirilmesi” konusunda YÖK tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu alınan kararlar, kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıda ayrıca proje çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmalar da görüşüldü.

Toplantıya 16 Üniversite Katıldı

İstanbul Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın yanı sıra proje kapsamındaki 11 araştırma ve 5 aday araştırma olmak üzere toplam 16 üniversitenin rektörü, ilgili rektör yardımcıları, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile YÖK yetkilileri katıldı.

Proje kapsamında eşleştirmeler öncesi üniversite rektörlerinden sektör ve alan tercihleri alındı. Ardından TÜBİTAK tarafından “üniversitelerin alan bazında yetkinlik analizi” gerçekleştirilerek sektör ve alt alan eşleştirmeleri yapıldı.

Selçuk Üniversitesinin Öncelikli Sektör ve Alt Alan Eşleştirmesi

Toplantıda, Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin 11. Kalkınma Planındaki öncelikli sektör ve alt alanlarla ilgili eşleştirmeleri açıklandı. Selçuk Üniversitesi bu çerçevede, 3 öncelikli sektörde (7 alt alanda) çalışma gerçekleştirecek.

Aday Araştırma Üniversitesi statüsünde yer alan Selçuk Üniversitesi, kimya sektöründe “analitik kimya”, “elektrokimya” ile “proses kimyası ve teknolojisi” alt alanlarıyla eşleşti. Makine-elektrikli teçhizat sektörü “fabrika otomasyon sistemleri” alt alanında çalışmalar gerçekleştirmesi hedeflenen Selçuk Üniversitesi, ayrıca gıda arzı güvenliği sektörünün “gıda güvenliği”, “gıda işleme” ile “tarla bitkileri” alt alanlarıyla eşleştirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.