Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı’yla “Guinness Rekorları”na Aday

Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı’yla “Guinness Rekorları”na Aday
Niğde’nin Bor İlçesi’nde Arnavut sanatçı Saimir Strati, 250 bin vida ile bir nakış gibi işlediği Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile Guinness Rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor. Sanatçı Strati, eserini 10 Mayıs tarihinde tamamlamayı planlıyor.

Niğde’nin Bor İlçesi’nde düzenlenen Niğ-Bor Uluslararası Sanat Günleri’nde Arnavut asıllı mozaik sanatçısı Saimir Strati, 250 bin adet vida ile bir nakış gibi işlediği Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile dünya rekoruna aday.

30 yıldır mozaik tarzı çalışmalara imza atan Sanatçı Strati, eserlerinde, kahve, pipe, mantar, fırça, vida gibi materyalleri kullanıyor.

Guinness Rekorlar Kitabı’na 10 kez girerek rekor kıran Sanatçı Saimir Strati, Atatürk posteri ve Türk bayrağı çalışmasıyla yine aday olduğunu, en anlamlı rekoru olacağını söyledi.

Arnavutluk Tiran şehrinde Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde ikamet ettiğini dile getiren Sanatçı Strati, annesinin Türk kökenli olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye’yi inşa eden büyük bir mimar ve ben ilk kez bir liderin, devlet adamının posterini yapıyorum. Mozaik, parlak vida ve sert vida olarak üç motifsel çalışma yapıyorum. Atatürk, bu çalışma gibi büyük bir lider. Onun vizyonları vidalar gibi parlak ve bu vidalar gibi güçlü. Anadolu’da küçük bir ilçede kültür, paylaşma, anlayış, sevgi ve barış adına düzenlenen etkinlikte büyük bir lider Atatürk’ün posteri ile 11. Rekorum için çok adayım ve çok mutluyum” diye konuştu.

2 Nisan da başladığı çalışmanın 10 Mayıs tarihinde tamamlayacağını anlatan Sanatçı Saimir Strati, bu yıl ikincisini düzenlediği etkinliğin ana temasının kültürel ve sanatsal çalışmalarla doğduğu topraklarda gelecek nesillere sanatı yansıtmak ve evrensel olarak barış ve adına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

“ÇOCUKLARIMIZ DA SANATLA TANIŞMALI”

Çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den 30 sanatçının katıldığı etkinlik, Galiba Art adı altında annesinin anısına “Sanat Barış İçin Buluşuyor” ilkesi ile Serkan Haliloğulları tarafından düzenleniyor.

Proje Organizatörü Serkan Haliloğulları ise etkinlikteki amaçlarının Niğde’yi bir sanat ve kültür merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Haliloğulları, “Bizim çocuklarımız da sanatla büyümeli, galerileri, müzeleri gezebilmeli, uluslararası sanatçıları tanıyıp onlarla resim yapabilmeli. Çocuklarımız sanatla tanışırken ilimize gelen sanatçılar Niğde’nin köklü tarihini tanıyabilmeli’” ifadelerini kullandı.

Serkan Haliloğulları, yerel yönetim tarafından hiçbir şekilde desteklenmediği için üzgün olduğunu savunarak, halkın onu anlamasından dolayı gücü elverdiğince her yıl etkinliği yapacağını kaydetti.

(Özel/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.