Babacan: “Kötü örneği bize kılavuz diye gösteriyorlar”

Babacan: “Kötü örneği bize kılavuz diye gösteriyorlar”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Biz reformdan çözüm anlıyoruz, meğer onlar reformdan sorunun ta kendisini anlıyormuş. Ülkemizin bugün her alanda reforma ihtiyacı olmasının sebebi zaten yaptığınız hatalar. Bunun en önemli sebebi de iki yıl önce getirdiğiniz Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Kötü örneği bize kılavuz diye gösteriyorlar.”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biz reformdan çözüm anlıyoruz, meğer onlar reformdan sorunun ta kendisini anlıyormuş. Ülkemizin bugün her alanda reforma ihtiyacı olmasının sebebi zaten yaptığınız hatalar. Bunun en önemli sebebi de iki yıl önce getirdiğiniz Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Kötü örneği bize kılavuz diye gösteriyorlar” dedi.

Babacan, bir dizi ziyaret, açılış ve programlara katılmak için geldiği Konya’da partisinin 1. Olağan İl Kongresi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘KONYA’DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ’

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Konya’da çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade ederek, “Zor aşamayı geçtik ve il kongremizi yapıyoruz. Yarından itibaren bu zamana kadar yaptığımızdan çok daha fazla çalışarak teşkilatlanma çalışmalarımızı tüm ilçelerimizde tamamlamak yanı sıra partimizin ülke sorunları konusunda tespitleri ve çözüm önerilerini halka anlatacağız. Konya’nın tüm ilçelerini ve tüm mahallelerini karış karış gezeceğiz. Geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki Anadolu insanı kendisine gelen siyasetçiyi bağrına basmakta ve derdini dinleyene gereken değeri sandıkta vermektedir. Bunun en güzel örneklerini de kongreler vesilesiyle gittiğimiz illerde Sayın Genel Başkanımıza halkımızın ilgisinden görmekteyiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız” diye konuştu.

 “TÜRKİYE DEVA’SINI ARIYOR”

Türkiye’yi karış karış gezdiklerini ve teşkilatlandıklarına değinen Babacan, dertlere deva olarak, Mevlana’nın dediği gibi, gül yaprağına düşen damlalar gibi damla damla Türkiye’de büyüdüklerini söyledi. Türkiye’nin DEVA’sını aradığını vurgulayan Babacan, parti olarak ülkedeki sorunları çözecek kadroya, vizyona ve plana sahip olduklarını kaydetti.

“Halkımız için müreffeh bir ülke inşa edeceğiz” açıklamasında bulunan Babacan, bunu da çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını aktardı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, “Bu ülkenin kaderi bu değil. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle, bağımsız ve tarafsız yargıyla, dürüst ve işin ehli kadrolarla, güçlü kurumlar ve vizyoner politikalarla biz bu ülkenin sorunlarını çözmeye geliyoruz” dedi.

“100 MİLYON DOZ AŞI LAZIM AMA DAHA GRİP AŞISINI BİLE YAPTIRAMADIK”

Salgının başından beri test istasyonları kurulmasını önerdiklerini, dinlemediklerini, şimdi de semptom göstermeyenlere test uygulanmadığını ve daha az vaka tespit edildiğini savundu.

Babacan, “Semptom göstermesine rağmen pozitif olanlar tespit edilmeden yayılım nasıl önlenecek?” diye sordu.

“DAHA GRİP AŞISINI BİLE YAPTIRAMADIK”

Maalesef önlemler konusunda olduğu gibi aşı konusunda da geç kalındığını ileri süren Babacan, “Bunun da sebebi hazineyi boşaltmış olmaları. Kalkınmış ülkeler tarafından şimdiden satın alınan ve rezerve edilen aşılar var. Amerika’da ve Almanya’da Aralık sonuna doğru aşılama başlayacak. 55 milyonluk İngiltere toplam 145 milyon doz aşı siparişi verdi bile. Biz ise henüz risk gruplarına mevsimsel grip aşısını bile yaptıramamış durumdayız” ifadelerini kullandı.

“100 MİLYON DOZ AŞIYA İHTİYACIMIZ VAR”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, en az 100 milyon doz aşıya ihtiyacımız olduğunu bildirerek, “Bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmamız gerekiyor. Uzmanlar bunun için en az 100 milyon doz aşıya ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Kendi hekimlerimizin geliştirdiği ve tüm dünyanın sipariş listesine girdiği aşıdan yalnızca 1 milyon doz sipariş verilmiş. Çin’de daha fazları tamamlanmamış aşıdan ise 10 milyon sipariş etmişiz. Bu aşının etkisi nasıl belli değil. Daha ne zaman piyasaya sürüleceği bile belli değil. Ekonomi yönetiminde çuvallayanlar, ülkemizi ilaç ve tıbbi cihaz firmalarına karşı da borca soktular. İtibarımız azaldı. Tüm bunlar aşı ihtiyacımızı karşılamamızı olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

“İSRAFA VE FAİZE ÖDEDİĞİNİZ PARAYLA SALGINA KARŞI SUNABİLECEĞİNİZ PAKETİ AÇIKLAYIN!”

Halkın sağlığının gözden çıkarıldığını öne süren Babacan, şöyle konuştu: “Ekonomiyi batırdığınız için, piyasa daha da durgunlaşmasın diye, halkımızın sağlığını gözden çıkardınız. On binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Soru basit: İki yılda ülkemizi büyük zarara uğrattınız. Merkez Bankası rezervini bir çırpıda yaktınız. İsrafa devam ettiniz. İsrafa ve faize ödediğiniz parayla salgına karşı nasıl bir önlem paketi sunabilirdiniz? Bir düşünün. Cevap bekliyoruz.”

 

“REFORMDAN ANLADIKLARI SORUNUN TA KENDİSİ"

”Reformdan anladıkları sorunun ta kendisi” diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Reformu işlerin kötüye gitmemesi için, sorunları düzeltmek için reform yaparsınız. Dediler ki, ‘Cumhuriyet tarihindeki en büyük reform, Partili Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçiştir’. Olanlardan zerre kadar ders almamışlar! Biz reformdan çözüm anlıyoruz, meğer onlar reformdan sorunun ta kendisini anlıyormuş. Ülkemizin bugün her alanda reforma ihtiyacı olmasının sebebi zaten yaptığınız hatalar. Bunun en önemli sebebi de iki yıl önce getirdiğiniz Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Kötü örneği bize kılavuz diye gösteriyorlar.”

“KATAR’LA MUTABAKAT VESİLESİYLE VARLIK FONU’NUN İŞLEMLERİNİ AÇIKLAYIN!”

Varlık Fonu aracılığıyla Katar’a satış mutabakatı anlaşması yapılmasına ilişkin ise Babacan, “İşte size fırsat. Şeffaflık öyle ‘şeffaf olacağız’ demekle olmuyor. Haydi, bu satıştan başlayarak, Varlık Fonu’nun bugüne kadar yaptığı iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde paylaşın” diye konuştu.

“DOĞRUYU SÖYLE, SÖZÜNÜ TUT VE EMANETİ KORU Kİ GÜVENSİNLER”

Yatırımın güvenle olacağının altını çizen Babacan, şöyle devam etti: “Yatırım güvenle olur. Bizim geleneğimizde, değerlerimizde güvenin pek çok ölçüsü vardır ama en önemli üçünü sayayım: Birincisi, konuşunca doğruyu söyleyeceksin. İkincisi, söz verince yapacaksın. Üçüncüsü, size bir şey emanet edildiği zaman o emaneti gözünüz gibi koruyacaksınız. Emanete ihanet etmeyeceksiniz. Bu hükûmet nasıl güven oluşturacak?”

Daha sonra tek listeyle gidilen kongrede Seyit Karaca, DEVA Partisi Konya İl Başkanı seçildi.

Kongreye, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.