Bektaş’tan ‘CHP’ye Hakaret ve İftira’ Suç Duyurusu!

Bektaş’tan ‘CHP’ye Hakaret ve İftira’ Suç Duyurusu!
Bir TV programında CHP’ye hakaret ve iftirada bulunduğu iddiasıyla kişi hakkında suç duyurusunda bulunan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Hakarette bulunan kişinin ifadelerinin suç olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Hakarette bulunan kişi, FETÖ’yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten (ve büyük bir gaflet içinde) Partimize iftirada bulunmuştur” dedi.

Bir TV programında CHP’ye hakaret ve iftirada bulunduğu iddiasıyla kişi hakkında Konya Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Hakarette bulunan kişinin ifadelerinin suç olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Hakarette bulunan kişi, FETÖ’yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten (ve büyük bir gaflet içinde) Partimize iftirada bulunmuştur” dedi.

Konya Adliyesi önünde partililerle birlikte bir açıklama yapan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, suç duyurusuyla ilgili şunları ifade etti: “ Ben, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanıyım. Siyasi Partiler Kanunu ve Tüzüğümüz gereği Partimizin ilimizdeki temsilcisi konumundayım. Partimize yönelik hakarette bulunan kişi, profesör unvanına sahip bir akademisyendir. Eski bir siyasetçi olan bu kişi sosyoloji alanında çalışmaktadır. Bu kişi, suç tarihinde Habertürk televizyonunda yayınlanan Enine Boyuna adlı programa katılmış ve şu ifadeyi kullanmıştır:  Bakın Türkiye’nin bu meşruiyet gücünü sabote eden en büyük kara propagandalardan birisi de Türkiye’nin DEAŞ’ı desteklediği yönündeki alçakça saldırılardır, bunu kim dile getiriyor? İki örgüt dile getiriyor. Birincisi FETÖ terör örgütü, ikincisi PKK terör örgütü. Ama buna kim lojistik sağlıyor içerden? Cumhuriyet Halk Partisi sağlıyor…” Bu ifadesiyle doğrudan Cumhuriyet Halk Partisi’ne hakaret ve iftirada bulunmuştur. Bu kişinin bu çirkin iftira ve hakareti Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapışmaz. CHP, Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiş, ülkemizi kurmuş kadroların mirasıdır. Kurulduğu günden bugüne de her türlü terör faaliyetine karşı tüm gücüyle durmuştur. Kamuoyu nezdinde bu ithamlar büyük tepkiyle karşılanmıştır. Ancak bu durum, hakarette bulunan kişinin ifadelerinin suç olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Hakarette bulunan kişi, FETÖ’yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten (ve büyük bir gaflet içinde) Partimize iftirada bulunmuştur. Yine bu ifadeleri toplumda CHP içerisinde siyaset yapanları terör örgütleriyle işbirliği içinde göstermekte ve hedef haline getirmektedir.”

“Partimiz CHP’ye yönelik hakarette bulunan kişi,  suç teşkil eden beyanlarını bir anlık gafletle yapmamıştır” diyen Bektaş, şöyle devam etti:

“Kendisi eski bir milletvekili ve sosyoloji alanında çalıştığını iddia eden bir akademisyendir. Bu durumda hakaret eden kişinin boş bulunduğu ya da dil sürçmesi ile bu ifadede bulunduğunu söylemek imkânsızdır. Üstelik programdaki diğer katılımcılar ve moderatör hakarette bulunan kişiye, ifadelerini hatırlatmıştır. Bunun yanında program esnasında Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan tarafından da cevap verilmiş ve hukuki hakların kullanılacağı hatırlatılmıştır. Buna karşın hakarette bulunan kişi özür dilemek bir yana dursun, söylediklerini dahi düzeltmemiş hatta yalan içerikli argümanlarla desteklemeye çalışmıştır. Kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Süreci hukuki yollardan takip edeceğim”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.