‘Emeğin Öyküsü’nü Fotoğraflarla Anlattılar

‘Emeğin Öyküsü’nü Fotoğraflarla Anlattılar
Fotoğraf Sanatçıları Cengiz Teksoy, Hakan Bahçeci, Muzaffer Temel, Kerim Arı, çektikleri fotoğraflarla emeğin öyküsünü anlattıkları “Bıçakçı Abdullah Usta” adlı sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

Fotoğraf Sanatçıları Cengiz Teksoy, Hakan Bahçeci, Muzaffer Temel, Kerim Arı, “Bir Foto-Röportaj Çalışması”yla çektikleri fotoğraflardan oluşan “Emeğin Öyküsü: BIÇAKÇI ABDULLAH USTA” adını verdikleri sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sille Sanat Sarayı’ndaki serginin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Yoğun ilgi gören sergi, iki hafta boyunca gezilebilecek.

Sergide yer alan fotoğraflardan oluşan bir katalogda çıkartan dört sanatçı, “Bizler bu çalışmayı Ustayı ilk ziyarete gidişimizde düşünmüş, Onu tanıyınca kar vermiştik. Her ziyaretimizde ısrarla, ‘Tekrar gelin ha’ demiş ve ilerleyen günlerde arayıp hal hatır sormuştu. Her gidişimizde onunla yaptığımız sohbetler, işine olan saygısı, bu yaşına rağmen çalışması, misafirperverliği ve dahası… Böyle bir ustayı fotoğrafın diliyle anlatmak kaçınılmaz olmuştu. Abdullah Ustayı ve sanatını fotoğrafın güçlü diliyle anlatmaya karar verince çalışmamızı bu minval üzerine yoğunlaştırıp plan ve projemizi buna göre hazırladık. Çıkan takvim ve çekim planlarına göre proje şekillendi. Konumuz Abdullah Usta ve Bıçakçılığı olunca mekan olarak onun dükkanından daha güzel yer olmazdı elbet. Nitekim tekrar tekrar gidişlerimizle proje tamamlandı ve foto –röportaj ortaya çıkmış oldu” ifadelerini kullandı.

BIÇAKÇI ABDULLAH USTA

Bıçakçı Abdullah Usta, 11 yaşından beri Konya’nın Bozkır İlçesi’nde dedesinin ve babasının mesleğini icra ediyor. O bir bıçak ustası… Örsün başında yıllarca çelik dövmüş, ocağın başında yıllarca körükle ateş harlamış. Dedesinden, babasından öğrendiği bıçakçılığı halen eski usul ve yöntemlerle idame ettirmeye çabalayan bir Anadolu insanı.

(MÇ  / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.