Mahalleli ‘Çocuk Bahar Şenliği’nde Buluştu

Mahalleli ‘Çocuk Bahar Şenliği’nde Buluştu
Konya’da Pirebi Mahallesi’nde ilk defa düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleştirilen çocuk şenliği renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Konya’nın Meram İlçesi Pirebi Mahallesi’nde düzenlenen ‘Çocuk Bahar Şenliği’ne çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Osman Gazi Ortaokulu’nun Bahçesinde gerçekleştirilen şenlik birbirinden renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Şenlik alanına kurulan şişme oyun alanlarında gönüllerince eğlenen miniklerin neşesi görülmeye değerdi. Şenlikte yarışmalar,  animasyon gösterileri de renkli anlara sahne oldu. Minikler ve aileleri alana kurulan platformda birbirinden eğlenceli yarışmalarda kıyasıya mücadele etti.

Pirebi Mahallesi Muhtarı Özkan Aşık, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Büyük ve güçlü Türkiye için sadece bilim ve teknoloji alanında gelişmeler elde etmek yeterli değildir. Bilim ve teknikteki gelişmeleri ortaya koyacak ruhen ve bedenen sağlıklı bireyleri yetiştirmeye, dolayısıyla çocukların ihtiyaç duyduğu sosyal faaliyetlere de ihtiyaç bulunmaktadır. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz çocuk Bahar Şenliği ile Pirebi Mahallesi olarak çocuk ve aileler arasında bağ kurmayı, bu bağı ve sevgiyi birlik ve beraberliğin güçlendirmesini amaçladık. Çocukları böyle neşeli görmek bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Eğlencenin sonunda hediye kura çekişi yapıldı .Yüzlerce hediyenin dağıtıldığı  kurada büyük hediyeler sahiplerini sevindirdi.

Şenliğe katılan mahalle sakinleri ise çocuk şenliğiyle Pirebi Mahallesi’nde bir ilki yaşatan muhtar Özkan Aşık’a teşekkür ederek, şenliğin gelecek yıllarda da devam ettirilmesini dilediler.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.