Yokuş: ‘40 gün önce uyardık. 40 Kere Daha Söylesek Beyhude!’

Yokuş: ‘40 gün önce uyardık. 40 Kere Daha Söylesek Beyhude!’
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: “40 gün önce söyledik. 40 kere daha söylesek beyhude. Ucube sisteminiz ve beceriksiz yönetiminizden bıktı bu ülke. Yeter artık! Her seferinde zafiyetlerinizin faturasını bu millet ödemek zorunda değil. Böyle giderse ne orman kalacak, ne suyumuz kalacak ne de yaşanacak bir Ülke”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 40 gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmaya ilişkin, “40 gün önce söyledik. 40 kere daha söylesek beyhude. Ucube sisteminiz ve beceriksiz yönetiminizden bıktı bu ülke. Yeter artık! Her seferinde zafiyetlerinizin faturasını bu millet ödemek zorunda değil. Böyle giderse ne orman kalacak, ne suyumuz kalacak ne de yaşanacak bir Ülke” dedi.

40 gün önce yine Antalya, İzmir ve Elazığ başta olmak üzere birçok kentte çıkan yangınlara ilişkin açıklama yapan Yokuş, THK’daki uçakların akıbetini de sormuş.

 

“Uçaklar Nerede?”

 

Yokuş, o dönemde mecliste yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandığını kaydetti:

“Kuraklığın da etkisiyle yurdun dört bir köşesinde peş peşe yangınlar çıkıyor. Antalya'da, Datça'da, Artvin'de, Manisa'da, Mersin'de, Osmaniye'de, Pamukkale'de, İzmir'de ormanlar alev alev yanıyor. Elâzığ'daki yangın beş altı gündür devam ediyor. Yangın söndürme ekipleri karadan, canla başla, tek bir ağaç yanmaması için olağanüstü mücadele veriyor ancak son on gündür, tüm çabaya rağmen, mücadelede istenilen başarı elde edilemiyor. 8 Haziran’a kadar Türkiye'mizde 1.013 dekar orman yandı ama uçak yok. Güya Tarım ve Orman Bakanımız Rus firmasıyla anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre, 1 Hazirandan itibaren uçaklar Türkiye'de olacak, 3 tane uçak gelecek ve yangın söndürecek. Niye Türk Hava Kurumu uçaklarını kullanmıyorsunuz? Çünkü ‘Biz yerli ve millî iktidar olduğumuz için Rusya'ya para kazandırmamız lazım.’ 203 milyon Türk lirasına anlaştığınız uçaklar nerede? Yangınlar devam ederken Sayın Pakdemirli nerede? Ormanlar yanıyor, ülke yanıyor, çevre katliamı her yerde devam ediyor ama ortada ne hükûmet var ne bakan var.”

 

Yokuş: “Zafiyetlerinizin Faturasını Bu Millet Ödemek Zorunda Değil”

 

40 gün önce mecliste yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından da paylaşan Yokuş, şu notu düştü:

“40 gün önce söyledik. 40 kere daha söylesek beyhude. Ucube sisteminiz ve beceriksiz yönetiminizden bıktı bu ülke. Yeter artık! Her seferinde zafiyetlerinizin faturasını bu millet ödemek zorunda değil. Böyle giderse ne orman kalacak, ne suyumuz kalacak ne de yaşanacak bir Ülke”

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.